Це не повинно бути реалізовано, через це Україна втратить захист: поляки зробили потужну заяву



У Польщі переконані, що проект “Північний потік-2” не повинен бути реалізований.

- джерело.

Будівництво газопроводу “Північний потік-2” у Балтійському морі в обхід України призведе до того, що Україна стане беззахисною перед подальшою розширеною агресією з боку Російської Федерації.

Про це Міністр закордонних справ Республіки Польща Яцек Чапутович сказав під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе у Давосі, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.

Глава МЗС Польщі наголосив, що вони вбачають у «Північному потоку-2» істотну загрозу для миру і безпеки європейського континенту не лише з точки зору поглиблення залежності країн Європи від російських енергоносіїв, а й перспектив ескалації агресії РФ стосовно України. Чапутович зазначив, що коли транзит російського газу через територію України буде припинено, вона втратить і прибутки, і певну захищеність від розширеної агресії з боку РФ.

Чапутович наголосив, що позиція Польщі щодо будівництва газогону “Північний потік-2” збігається із загальною позицією Європейської комісії і лишається незмінною. Вона полягає у тому, що “газова” директива стосовно розширення застосування її вимог до підводних газогонів повинна розповсюджуватися на всі газопроводи.

Міністр закордонних справ Польщі заявив, що проект “Північний потік-2” не повинен бути реалізований.

Своєю чергою, Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання на подальшу координацію дій щодо протидії будівництву “Північного потоку-2”.

“З нетерпінням чекаю плідної співпраці наших польських партнерів з румунським головуванням Ради ЄС з метою завершення процедур ухвалення газової директиви стосовно розширення застосування її вимог до підводних газогонів”, – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що серед країн ЄС, які відстоюють позицію щодо необхідності швидкого затвердження державами-членами ЄС поправок до “газової” директиви, Польща відіграє активну роль.

Нагадаємо, що проти “Північного потоку-2” активно виступають Україна, Польша, країни Балтії та США. Вони закликають владу Європейського Союзу заблокувати цей проект, заявляючи, що це “газова голка”, яка збільшує залежність європейців від поставок енергоносіїв із РФ.


Читайте також:


Залишити коментар: