Цe і був нaйбiльший cтрaх Пoрoшeнкa: Зeлeнcький вcьoгo oдним пiдписoм зaбoрoнив експрезиденту і всім його соратникам



Команда новообраного президента України Володимира Зеленського виступила з підтримкою петиції про заборону виїзду за межі території України Петра Порошенка. Про це повідомляє « from-ua ».

- джерело.

«На кожне злочинне справа завжди знайдеться гідна відповідь», – сказано в статті.

В даний час суд досліджує матеріали позову, вирішується питання про відкриття провадження у даній справі.

Сам Зеленський, в свою чергу, провів в своєму штабі зустріч з співробітниками 20-ти провідних антикорупційних організацій. Глава держави визнав корупцію однією з головних бід України. Він покликав фахівців, щоб разом знайти рішення проблеми. Учасники зібрання обговорили перші кроки, необхідні для перемоги над корупцією.

Віталій Шабунін з Центру протидії корупції і розповів про важку ситуацію з крадіжкою бюджету в Україні. Як підрахували експерти, розкрадання принесли збитки в розмірі 196 мільярдів гривень. Щоб накопичити таку суму, жителі міста Рівне повинні сплачувати податки 28 років. При цьому середня сім’я з двома працюючими членами щорічно поповнює український бюджет на 4 тисячі доларів.

Фахівець відзначив, що Володимиру Зеленському вдалося залучити на свою сторону велику кількість українців. Насамперед, кандидат зможе розповісти своєму народові куди діваються податки в Україні. Адже 30% жителів країни впевнені: що їх відрахування ніяк не впливають на оплату державних послуг.

У той же час, є сайт, який дозволяє розрахувати розподіл податків для кожного громадянина. Досить вбити в поле дохід за місяць – а сервіс покаже, на що держава повинна була витратити вилучені кошти. Інші доповідачі підтримали цю ідею. Вони вважають, що невігластво громадян сильно впливає на рівень корупції в країні.


Читайте також:


Залишити коментар: