Це дасть їм час відпочити, – Зеленський категорично проти заморожування конфлікту з росією



Останнім часом з’являється все більше чуток про те, що невдовзі війна в Україні може перейти у стан замороженого конфлікту. Але цього категорично не хоче допустити Володимир Зеленський.

Пише - джерело.

Президент України в інтерв’ю підкреслив, що Україна не матиме жодної користі з цього. І хоч “оперативні паузи” не принесли ворогові жодної користі, саме замороження конфлікту дозволить йому відновитись та продовжити загарбницькі дії.

Замороження гарантуватиме наступний раунд
Слід розуміти, що росія не спроста почала артикулювати про прагнення захопити ледь не всю територію України. Таким чином у кремлі підкреслюють, що ще мають потенціал, а головне – бажання – поневолити нашу державу. Тож найкраще, що ми можемо зараз зробити, – знищувати та виснажувати ворога.

Володимир Зеленський підкреслив, що будь-яке замороження конфлікту зіграє на руку лише окупантам. У них буде достатньо часу та можливостей, щоб відпочити. Крім того, загарбники зможуть поповнити свої запаси, а також підвезти необхідне озброєння для умовного наступного раунду.

Вони не скористаються цією паузою, щоб змінити свою геополітику або відмовитися від претензій на колишні радянські республіки,
– підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що упродовж 8 років битви за Донбас окупанти лише зміцнювали свій військовий потенціал на тимчасово окупованих територіях. Тож було б доволі дивно, якби Україна після повномасштабного вторгнення дала ворогові можливість продовжувати це робити.

росія все ще намагається схилити на свій бік Європу
Слід також розуміти, що росія всіма можливими методами – шантажем передовсім – намагається тиснути на Європу. Мовиться про енергетичну блокаду, а також підвищення вартості енергоносіїв. Усе це вже стало причиною палких дискусій серед європейських парламентарів. І саме їхня реакція на можливі загрози стане лакмусовим папірцем. Ба більше, уже стала. Про це свідчать ембарго на російську нафту та золото, наприклад.

І хоч рішучості цивілізованому Заходу все ще не вистачає, упродовж останніх місяців Україна отримала багато допомоги. Мовиться як про зброю, надану міжнародними партнерами, так і сприяння уникненню гуманітарної катастрофи у нашій державі. Такі жести та прояви неабияк обурюють кремль, адже там надіялись, що Україна стане розмінною монетою. Мовляв, її віддадуть на поталу ворогові задля безпечного та комфортного існування.

Але в Європі чудово розуміють, що на цьому окупанти не зупинилися б. І саме тому говорити про заморожений конфлікт узагалі неможливо. росіян необхідно здолати, а імперські амбіції – зруйнувати.

Варте уваги – росія готується до наступного етапу війни: дивіться відео


Читайте також:


Залишити коментар: