“Це була не бездарність, це була зрада!”: Капітан ЗСУ різко висловився про Порошенка і про те чому голосував за Зеленського



Командир піхотної роти підрозділу артрозвідки під час боїв за Дебальцеве в лютому 2014 року, в.о. заступника командира 25-го окремого мотопіхотного батальйону “Київська Русь” у червні 2014-жовтні 2015, капітан Збройних сил України Arty Green розповів, чому армія підтримала у першому турі президентських виборів Володимира Зеленського та розкрив страшну правду про злочини головнокомандувача Петра Порошенка.

- джерело.

Євген, зізнався, що на виборах віддав свій голос за Зеленського:

“Мене порадували результати, я сам голосував за Зеленського. І я, і як мінімум третина населення України готові на рішучі зміни. Я їх бачу у повній зміні так званих “еліт” в управлінні державою. Зеленський у цьому плані мені здається вдалим вибором, йому доведеться набирати людей у всі сфери, за які відповідає президент із людей професійних, молодих, енергійних, тому що їх робота буде його обличчям на майбутні п’ять років.”

Капітан Збройних сил України заявив, що поточна ситуація в армії його категорично не влаштовує.

“Я сподіваюся, новий верховний головнокомандувач підбере правильних кандидатів, професійно підготовлених, патріотичних, які виконуватимуть роботу по-іншому.”

Arty Green розповів, чому українці не підтримують верховного головнокомандувача:

“Немає довіри до конкретного головнокомандувача, не до інституту головнокомандування. Його задача – визначити стратегію країни у воєнній сфері, у нього це не виходить.”

Про Зеленського на посту головнокомандувача він сказав наступне:

“Мене влаштовує, що Зеленський не є компетентним. Мене влаштовує те, що він уміє підбирати правильних людей для вирішення конкретних завдань.”

Євген пояснив, чому військові підтримали цивільного, а не, наприклад, того ж Гриценка:

“Армія України – абсолютно нова структура, у нас немає касти військових. Це поразка діючого президента, який позиціонує себе як дуже воєнний, наряжає воєнну форму, чіпляє пістолета і, при цьому, виглядає дуже комічним. У мене, наприклад, термін “клоун” асоціюється зовсім не з тим, кому його намагається пришити”.

Військовий розповів, що в армії думають про використання Порошенком терміну “армія” у своїх слоганах і розмовах, що завдяки йому вдалося побудувати найефективнішу армію в Європі.

“У всіх це викликає ухмилку, при чому дуже негативну. Говорити, що армія найсильніша у Європі…мені соромно це чути. Ми то знаємо, чого ми вартуємо, на жаль. І керівництво абсолютно бездарного командування на чолі з Муженко нічого нам не дало. Пофарбована техніка, яка в парадних батальйонах радикально нічого не змінила. На мій погляд, армія навіть деградувала. Моральний дух став значно нижчим.”

За словами капітана Збройних сил України, наразі ситуація в армії далеко не найкраща.

“Рівень мотивації уже інший, втома від війни. Тримають абсолютно невиправдано в окопах, в нелюдських умовах, це будь-кому набридне. Демагогія навколо армії, це всього-лише демагогія. Військові це бачать. Ситуація не найкраща.”

Також він розповів про те, як Муженко і Порошенко зрадили українських бійців під час Дебальцевської операції:

“У Дебальцевської операції були конкретні завдання – оточити і взяти в полон угрупування. Я, як учасних тих подій, бачив практично все угрупування. Стверджую, що була навіть не бездарність, це була зрада. Абсолютно спланована акція нашого командування. Для мене це явний факт”.


Читайте також:


Залишити коментар: