Третя світова війна: Історик припустив, коли Путін може її розв’язати



Єдине, що стримує Путіна від застосування ядерної зброї – це страх відповіді від інших ядерних держав.

- джерело.

Український історик Олександр Палій припускає, що Росія може розпочати Третю світову війну, коли не побачить реакції Заходу на якісь певні дії.

Таке припущення український історик висловив в інтерв’ю ТСН.ua.

“Що може бути підставою для початку Третьої світової війни чи застосування ядерної зброї проти інших країн, насамперед України – це те, що вони можуть побачити, що їм за це нічого не буде або буде терпима річ. Путін вперся в цю тему (підрив на “Північних потоках” – ред.). Він боїться реакції США та інших ядерних країн. Я думаю, що у нього є підстави боятися. Він думав, що у нього сильна армія, але виявилося, що ні. Можливо, з ядерною зброєю та сама ситуація. Йому страшнувано застосовувати. Це єдине, що зупиняє його не завдати ядерного удару”, – вважає він.

В оточенні Путіна з’явилися “сміливці”, які критикують його

У вищому керівництві Росії з’явилися ті, хто почав критикувати дії військово-політичного командування. Опоненти Путіна чи не вперше за 20 років його правління заговорили про відставку диктатора. Відбувається це на тлі провалів окупантів у розпочатій в Україні війні.

Як вважає опозиціонер Ілля Пономарьов, в оточенні Путіна з’явилася група, яка хоче прибрати військове керівництво РФ. Зокрема, Шойгу і Патрушева.

Політтехнолог Михайло Шейтельман вважає, що розподіл влади в Москві вже почався. “Свіжі сили” прийшли з метою змістити все оточення Путіна. Зокрема, міністра оборони Сергія Шойгу та секретаря Радбезу Миколу Патрушева. За його словами, Путін став слабким. Це відчувають і його поплічники. Зокрема, засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин та очільник Чечні Рамзан Кадиров.


Читайте також:


Залишити коментар: