Трамп заявив, що Крим — російський, «бо всі там говорять російською» — BuzzFeed



Американське видання BuzzFeed News із посиланням на власні джерела стверджує, що Дональд Трамп на саміті «Великої сімки» сказав світовим лідерам, що «Крим — російський, бо всі там говорять російською».

- джерело.

Таку інформацію підтвердив і Альберто Нарделлі, європейський редактор видання.

Трамп сказав про це на вечері, яка відбулась після офіційної частини саміту.

Крім цього, Трамп запитував у світових лідерів, для чого вони підтримують Україну, адже це «одна з найбільш корумпованих держав світу».

На початку червня Трамп звинуватив адміністрацію Барака Обами у тому, що це вона дозволила Росії анексувати український Крим.

Крім того, у лютому 2017 року Трамп заявив, що РФ окупувала Крим «через м’якотілість» колишнього президента США Обами.

У серпні 2017 року Трамп з нагоди Дня Незалежності України привітав президента України Петра Порошенка та заявляв, що США «будуть і надалі сприяти відновленню територіальної цілісності та незалежності України». Такі ж заяви він виголошував і під час особистої зустрічі з Порошенком у Білому домі.

У 2016 році Трамп в інтерв’ю Fox News сказав: «Подивіться на Україну. Він (Обама, — ред.) каже про ситуацію на Україні і про те, як жорстко він діє по відношенню до Росії. А тим часом вони відібрали Крим».

На території Криму 16 березня 2014 року відбувся не визнаний світовою спільнотою так званий «референдум» про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року оголосив про« включення Криму до складу РФ» – таким чином Росія анексувала український півострів.

Україна, Європейський союз та Сполучені Штати не визнали результати голосування на так званому «референдумі».


Читайте також:


Залишити коментар: