Трамп, Єлизавета ІІ та Макрон: Світові лідери вітають Україну з Днем Незалежності



Україна вже завтра, 24 серпня, відзначатиме 28-му річницю Дня Незалежності. З цієї нагоди світові лідери надсилають привітання українцям та президенту Володимиру Зеленському.

- джерело.

Вітання на адресу Зеленського вже надіслав президент США Дональд Трамп, лідер Франції Еммануель Макрон, королева Великобританії Єлизавети ІІ та інші політики.

Трамп у своєму вітанні наголосив, що США незмінно підтримують суверенітет й територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Протягом наступного року Сполучені Штати Америки працюватимуть у партнерстві з владою та народом України заради просування реформ, які є надзвичайно важливими для успіху України. Це включно з реформами в царині верховенства права й боротьби з корупцією, зміцненням демократичних інституцій та сприянням економічному зростанню. Українська нація має втілити свій величезний потенціал, і США пишаються тим, що є партнером і підтримують Україну на цьому шляху змін,
– наголосив він.

Макрон також підкреслив, що Франція допомагатиме Україні досягти миру на Донбасі, де триває російсько-українська війна.

 

“Я вітаю вашу ініціативність та рішучість, спрямовані на швидке отримання конкретного прогресу на користь населення, яке потерпає внаслідок конфлікту. 3і свого боку хотів би запевнити у моєму прагненні досягти вирішальних результатів на переговорах у рамках Нормандського формату та в перемовинах з Росією. Я переконаний, що чим швидше Україна проведе амбітні реформи, зокрема у сфері боротьби з корупцією, та створить сприятливі умови для реалізації свого виняткового економічного потенціалу, тим швидше в Україну повернеться мир”, – сказав Макрон.

Водночас, королева Великобританії Єлизавета ІІ побажала Україні та нашому народу “щастя та процвітання у прийдешні роки”.


Читайте також:


Залишити коментар: