Трамп шантажує Зеленського: ЗМІ розкрили деталі



Журналісти назвали справжні причини заморожування 250 млн доларів американської допомоги Києву

- джерело.

Заморозивши виділення Україні 250 мільйонів доларів на оборону, раніше схвалених Конгресом, президент США Дональд Трамп хоче змусити Україну допомогти йому виграти наступні президентські вибори, які призначені на 2020 рік.

Про це пише американське видання The Washington Post, посилаючись на джерела, які стверджують, що Білий дім домагається від президента України Володимира Зеленського початку розслідування проти фаворита майбутніх президентських перегонів – демократа Джо Байдена.

“Трамп не просто вимагає від України допомогу у президентській кампанії, він використовує американську військову допомогу, якої країна конче потребує, для шантажу”, – пише видання.

На користь цієї версії свідчить те, що особистий адвокат Трампа Руді Джуліані раніше розповів журналістам про свою зустріч з близьким соратником Зеленського в Мадриді, зажадавши відновити розслідування проти сина демократа – Хантера Байдена.

Під час перебування його батька віце-президентом США Хантер Байден працював в раді директорів української газової компанії.

Крім того, Джуліані також хоче, щоб нова влада в Україні довела незаконне втручання Києва в попередні вибори президента США на стороні супротивниці Трампа – демократки Хілларі Клінтон.

Журналісти вважають, що Володимир Зеленський не може виконати жодну з цих вимог. Зокрема, стверджується, що справа Байдена вже було давно завершена і викликає масу питань.

Додатково до цього, за інформацією CNN, Пентагон вже завершив перевірку допомоги Україніі рекомендував її розморозити. Але Трамп досі нічого не зробив.

“Якщо у президента США є якесь раціональне пояснення своєї поведінки крім спроби змусити іноземний уряд працювати в його інтересах, то він поки його не надав”, – резюмує видання.


Читайте також:


Залишити коментар: