Трамп розглядав варіант удару по об’єктах РФ в Сирії – ЗМІ



Глава Пентагону Джеймс Меттіс представив Білому дому три варіанти атаки в Сирії, включаючи знищення російських та іранських об’єктів в цій країні.

- джерело.

Президент США Дональд Трамп був готовий завдати удару у тому числі по російських та іранських об’єктах в Сирії, проте міністр оборони Джеймс Меттіс виступив проти цього. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в понеділок, 16 квітня.

За інформацією видання, глава Пентагону представив Білому дому три варіанти атаки в Сирії. Перший – удар по сирійських об’єктах, що мають відношення до хімічної зброї. Другий припускав удар, які охоплюють ширший діапазон цілей, в тому числі по дослідницьких об’єктах, пов’язаних з хімічною зброєю, і по центрах військового командування.

Третій варіант включав також атаку на російську систему ППО в Сирії. Він був розроблений, щоб “підірвати військовий потенціал сирійського режиму”, не зачіпаючи при цьому “політичних механізмів Башара Асада”.

Трамп нібито наполягав на ударі по російських і іранських об’єктах в Сирії “за необхідності дістати військове обладнання Асада”. Однак Меттіс виступив проти цього. В результаті Трамп затвердив “гібридний план”.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня США і їхні союзники завдали ударів по цілях в Сирії. Ракети вразили три дослідницькі центри в Дамаску і Хомсі, а також п’ять військових баз і складів зброї в передмісті столиці Сирії. Загиблих серед мирного населення не було.

Президент США Дональд Трамп подякував Франції і Великобританії за злагоджені дії в Сирії. Він назвав місію виконаною.


Читайте також:


Залишити коментар: