Терміново! Зеленський дав чіткий указ Генштабу, нове розведення сил



Під нове розведення сил на Донбасі мають підпасти ділянки, які допоможуть полегшити гуманітарну ситуацію. Про це заявив Володимир Зеленський під час спілкування з українськими ЗМІ у Парижі, повідомляє “Укрінформ”.

- джерело.

Президент пояснив, що три ділянки, на яких відбудеться нове розведення сил і засобів, визначатимуться у рамках обговорень ТКГ в Мінську. Відведення має відбутися до кінця березня 2020 року.

“Був начальник Генштабу пан Хомчак, я йому сказав: будь ласка, підготуйте три найпростіші точки, які дійсно допоможуть у гуманітарному напрямку, які не небезпечні. Тобто вони (ділянки) погоджуватимуться у Мінську. У який термін? Ми прописали до кінця березня”, – зазначив Зеленський.

Водночас глава держави зауважив, що “всі сторони вимагали розведення вздовж усієї контактної лінії”, але він навів статистику, що Україна робила це швидше, ніж окупанти, тож за шість місяців удалося розвести лише три ділянки.

Зеленський сказав, що якщо так триватиме й надалі, розведення по всій лінії розмежування буде завершено тільки через 20 років.

“Нам треба розв’язати проблему конфлікту раніше”, – сказав Зеленський.

Він додав, що Нормандська четвірка погодила обговорення Тристоронньою контактною групою в Мінську розведення сил і засобів на трьох нових ділянках.

“Погоджено обговорення в межах ТКГ про додаткові зони розведення одночасно в трьох точках, які мають важливе гуманітарне значення для усіх українців”, – сказав Зеленський.

Крім того, він зазначив, що сторони Нормандської четвірки підтримують розробку та реалізацію оновленого плану розмінування територій.

Крім того, Зеленський запропонував створити окрему підгрупу в ТКГ для переговорів щодо кордону.


Читайте також:


Залишити коментар: