Синоптики шокували прогнозом: на Україну знову суне негода



Синоптики оголосили перший рівень небезпечності (жовтий). Це означає, що погодні умови можуть бути потенційно небезпечними для людей, інфраструктури та довкілля.

- джерело.

Зміст Попередження про небезпечну погоду Детально про прогноз погоди на найближчі дні Коли потеплішає і припиняться дощі

Весна цього року регулярно готує нам сюрпризи. Від шортів до курток – що кілька днів українцям доводиться змінювати гардероб. Хоча Великдень здебільшого був теплим, тепер синоптики знову прогнозують холоди і попереджають про небезпеку.

Що потрібно знати про погоду на наступні кілька днів – дивіться в ексклюзиві Вікторії Гнатюк для TSN.ua.

Ще 5 травня були легкі сукні, а вже 7 довелося діставати й куртки. Синоптики прогнозують на 7 травня грози та шквали по 15-20 метрів на секунду по всій Україні, крім південно-східної частини. Оголошують I рівень небезпечності, жовтий:

“Хмарно з проясненнями. Короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-західний з переходом на північний, 7-12 м/с, подекуди шквали, 15-20 м/с. Температура 17-22°; у Києві 18-20°. У найближчі 2-3 години з утриманням до кінця доби 7 травня по м. Києву та Київській області очікується гроза, шквал, 15-20 м/с. І рівень небезпечності, жовтий”.

Детально про прогноз погоди на найближчі дні

Також нагадаємо, що за прогнозом синоптиків, 7 травня в Україні буде хмарно з проясненнями. У західних, північних, вдень у центральних, Одеській, Миколаївській та Харківській областях очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Вітер південно-західний з переходом на північний, сягатиме швидкості 7-12 м/с.

Вдень у Карпатах та на Лівобережжі місцями сильні пориви вітру до 15-20 м/с.

Температура повітря вночі коливатиметься від 9° до 14° тепла. Вдень переважно сягатиме 21-26° тепла. У західних, північних областях та на узбережжі морів очікується 17-22°, а в Карпатах 10-15°.

Негода омине Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

Також метеорологи попереджають, що в ніч на 8 травня у північних, більшості західних та Вінницькій областях, а також вночі 9 та 10 травня в Україні, крім півдня, Закарпаття і Прикарпаття, на поверхні ґрунту заморозки 0-5°. Синоптики знову зазначають – це I рівень небезпечності.

Перший рівень небезпечності (жовтий) означає, що погодні умови можуть бути потенційно небезпечними для населення, інфраструктури та довкілля.

Сообщение Синоптики шокували прогнозом: на Україну знову суне негода появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: