Синоптики обіцяють аномально теплу зиму



Зима цього року буде теплою, навіть аномально теплою, у грудні та січні на більшості територій середньомісячна температура буде плюсовою.

- джерело.

Про це повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідницького гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

“Наш прогноз на місяць — аномалія температури, відхилення від норми. Зима буде теплою. Середня за місяць температура у грудні може бути на 1…2 градуси вищою, ніж вона була на початку цього століття. Вона буде плюсова на всій території України: десь від +3…4 у Сумській і Чернігівській областях до +6…7 градусів на півдні України та Закарпатті”, — сказала вона.

Січень, за її словами, очікується ще теплішим.

“Середня температура січня може бути на 2…3 градуси вище за кліматичну норму. Якщо раніше це було від -3 на півночі до +3 на півдні, то цього року очікуємо, що середня за місяць температура в Україні може бути плюсова. Лише в північних і північно-східних областях залишиться від’ємною: від –1 в Чернігівській, Сумській областях до +5 і вище на півдні”, — повідомила експерт.

Загалом, за словами метеоролога, середня температура на зиму очікується на два градуси вище за норму.

Метеоролог додала, що наразі неможливо спрогнозувати, чи чекати снігу на новорічно-різдвяні свята.

“Але за такої температури, як очікується, це зрозуміло, що якщо опади й будуть, то на півдні це буде у вигляді дощу, а в північних областях — у вигляді мокрого снігу. Бо температури доволі високі”, — пояснила Балабух.


Читайте також:


Залишити коментар: