Синоптик назвала дату потепління в Україні



Погода в Україні у лютому значно показала свій характер. За прогнозом заступника начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталії Голені, на вихідних температура повітря впаде до -26 градусів.

Передає - джерело.

“Циклон буде пересуватися з південного заходу на північний схід. Його центр пройде через центральні області, потім піде на Сумську, а далі на територію Росії”, – говорить метеоролог.

У західних і північних областях України будуть значні снігопади. У центральних, південних і східних областях буде дощ з переходом в сніг.

Температурний фон буде коливатися, а з неділі температура впаде нижче -20°C.

“Температура буде поступово падати до -26°C. У західних і північних областях будуть сильні снігопади, а в центральних і східних областях – сніг з дощем. По всій Україні будуть сильні вітри – 15-20 м/с, і разом зі снігом будуть сильні хуртовини”, – говорить Наталія Голеня, пише Сьогодні.

З 12-13 лютого морози на півночі і заході посиляться до -10…-15°C, на півдні та сході до -3 ..- 8°C. 13 лютого морози поширяться на центральні, східні та південні області.

У центральних областях і на північному сході через дощ зі снігом буде ожеледь і налипання мокрого снігу.

З 14 по 17 лютого в західних, північних і центральних областях вночі впаде до -20… -26°C.

За словами синоптика Укргідрометцентру, морози протримаються як мінімум до 20 лютого.

“Це розрахунки на сьогоднішній день, що така погода буде до 20-го. У західних, північних і центральних областях морози можуть і довше протриматися”, – зазначає Голеня.

Справа в тому, що прогнози ще будуть коригуватися. Точні прогнози можуть бути максимум на п’ять днів, а далі процес може піти інакше.

“Один процес триває 4-5 діб, якщо наприклад холодно, а потім все одно щось зміниться: морози слабшають або навпаки”, – додає метеоролог.

За словами синоптика, потепління з 20 лютого принесе з собою незначну відлигу.


Читайте також:


Залишити коментар: