Супрун відповіла, коли медицина в Україні стане безкоштовною: за вас оплатить уряд



Супрун розповіла, коли почне діяти медична реформа

- джерело.

Колишній в. о міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, що з 2010 року Національна служба здоров’я України буде оплачувати основні медичні послуги для пацієнтів. Відповідна заява з’явилася на її сторінці в Facebook.

“Пацієнт отримує якісну медичну послугу, а платить – НСЗУ Національна служба здоров’я України. 8500 грн – за пологи, 19500 грн – за лікування одного інсульту, 15800 грн – за лікування інфаркту. Саме стільки планує платити медустановам НСЗУ з 2020 року за програмою медичних гарантій. Вона стане реальною альтернативою псевдобезкоштовній медицині – чіткий перелік послуг, які гарантує держава і чіткі тарифи для установ, які укладуть договори НСЗУ”, – пише Супрун.

Так, за інформацією Супрун, пацієнтом не доведеться оплачувати послуги, за які вони вже заплатили з податків.

“Чіткий перелік послуг, який передбачає програма медичних гарантій, стане відомий, коли Верховна Рада прийме бюджет на 2020 рік. Але в неї повинні увійти послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації”, – пише екс-міністр.

У першу чергу програма покриє:

▪️лікування гострого мозкового інсульту
▪️лікування гострого інфаркту міокарда
▪️допомогу в пологах і неонатальну допомогу
▪️ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.


Читайте також:


Залишити коментар: