Стихія в Італії вбила дві сім’ї цілком



Сицилія і північні райони Італії продовжують страждати від стихійних лих, які віднімають життя місцевих жителів

- джерело.

Через потужні паводки в Італії загинули дві сім’ї. Першу велика вода застала в будинку: потоки були настільки сильними, що люди навіть не встигли вибратися. Друга захлинулася в машині. В цілому кількість жертв сягає 30 осіб.

Будинок першої сім’ї затопило буквально за кілька хвилин просто під час великого сімейного обіду, який став могилою – жертвами стали дев’ять осіб.

Сусіди вважають, що трагедії можна було уникнути, очистивши річку перед повінню. До того ж, місцевих жителів не попереджали про небезпеку – трагедія прийшла раптово.

Врятуватися змогли лише троє: батько з дочкою, які в цей час ходили за покупками, і ще один дорослий встиг залізти на дерево.

“Я вже зустрічався з родичами сім’ї Джордано. Це найбільша трагедія, коли твій власний будинок потрапляє під потоки води”, – сказав прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Не менш страшні історії відбулися і в інших районах Сицилії: чоловік і жінка загинули, коли їх автомобіль змило водою. У машині знайшли тіло співробітника бензозаправки, якого повінь застала під час роботи.

В цілому кількість жертв досягла трьох десятків.

Постраждав не тільки острів Сицилія. Загалом від повеней страждають шість регіонів. У тому числі – на заході і півночі Італії – в двох провінціях 17 тисяч домогосподарств залишаються без світла.

Обсяги заподіяної примхами природи шкоди ще не пораховані. Водночас відомо, що одній тільки північній провінції Венето знадобиться мільярд євро. Поки уряд зміг виділити всього лише чверть від цієї суми, причому всім постраждалим регіонам на півночі Італії.

Влада припускає, що доведеться просити про фінансову допомогу зі спецфондів Євросоюзу.


Читайте також:


Залишити коментар: