Стало відомо, хто покривав Авакова: «випадок з вбивством дитини – не перший»



Арсен Аваков мав давно піти у відставку, не чекаючи, поки застрелять дитину

- джерело.

Про це в відео-інтерв’ю Politeka заявив журналіст Сергій Лямець.

За його словами, протягом декількох останніх років вже були смертельні випадки, так чи інакше пов’язані з поліцейськими. І прецедентів, за підсумком яких від Авакова вже вимагали піти в відставку, так само було чимало.

«Від Авакова вже вимагали піти у відставку, але тоді існувала більшість Народного фронту і БПП – вона насправді більше трималося за позиції у владі, а не слідувала нормам європейського політикуму.

Тому ми повинні розглядати Україну, як осколок колишнього СРСР, де чиновник буде сидіти до останнього на своєму місці, поки хтось зверху не вирішить, що йому вже потрібно піти», – каже Лямець.

Також журналіст зазначив, що ситуація з Аваковим – наслідок проблематики українського суспільства, де типовий українець не вважає, що може на щось вплинути. Саме через таку позицію населення чиновники, подібні Авакову, можуть залишатися на посаді під крики з вимогами про звільнення. Кричать занадто мало.

Нагадаємо, петиція з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова набрала необхідну для розгляду кількість голосів – 25 тисяч. Петиція розміщена на сайті президента України в розділі «Електронні петиції».

Петицію «Про негайне відсторонення від виконання службових обов’язків з наступним звільненням з посади міністра внутрішніх справ Авакова» подав 26 травня громадянин України Роман Василенко. Доступним для підписання вимога стала 2 червня.

Спровадити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна Рада України. Для цього необхідна проста більшість, 226 народних депутатів. Відзначимо, раніше глава МВС заявив журналістам, що не збирається йти з посади через ПП.

Тим часом, в Україні гримить скандал після вбивства поліцейськими 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому. Як повідомили ЗМІ, 31 травня Кирило разом з братом грав на дитячому майданчику. А поруч нетверезі копи вирішили влаштувати тир і постріляти по банках. В результаті випадкова куля потрапила дитині в голову.


Читайте також:


Залишити коментар: