Справжня осінь: синоптики попередили про різку зміну погоди



До кінця поточного тижня в Україні протримається суха, сонячна і тепла погода. Але вже у вихідні погода різко зміниться: із заходу прийде холодний фронт з дощами.

- джерело.

Протягом буквально за одну добу перепад температур навіть в денний час складе 10-12 градусів, а нічних — і все 20. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Так, в п’ятницю, 21 вересня, по всій території України прогнозують суху і теплу погоду. Сонце прогріє повітря до + 25-28 градусів. Місцями буде навіть до +29. Дощів не передбачається ніде.

А вже в суботу, 22 вересня, дихання холодного фронту відчують на собі західні області України. Туди прийдуть дощі, місцями можливі грози.

А температура повітря різко знизиться до +17 градусів. На решті території країни все ще утримуватиметься тепла і суха погода. Місцями буде до +28 тепла.

У неділю, 23 вересня, в Україну прийде справжня осінь. Синоптики попередили про різкому перепаді температури: там, де в суботу було +25, у неділю буде всього + 15-17.

Дощі просунуться далі в центр, на північ і схід України, несучи холодне повітря. А на заході країни, хоч і буде сонячно, але все ж по-осінньому прохолодно — вдень буде всього до +17, а вночі температура опуститься місцями всього до +6 градусів.

У понеділок, 24 вересня, вся Україна опиниться під впливом класичної осінньої погоди. Дощитиме, хмарно і всього до + 17-19 тепла. Дожів не прогнозують лише в деяких регіонах південного сходу країни.

У вівторок, 25 вересня, дощі, за прогнозами синоптиків, підуть з більшої частини України, залишившись лише на заході країни. На решті території прогнозують суху і сонячну погоду.

Але ось теплою її назвати складно. Повітря прогріється лише максимум до +17, та й то на південному сході. На решті території вдень буде до + 11-13, а вночі до + 4-6.


Читайте також:


Залишити коментар: