Соратник Медведчука та власник «112 Україна» і NewsOne купив телеканал ZIK. Редакція планує звільнятися та публікувати заяву



Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Тарас Козак став новим власником телевізійних мовників телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і «ТРК» Нові комунікації». Тепер в його медіа активі три телеканали — «112 Україна», NewsOne і ZIK. Про це повідомляє канал «112 Україна».

- джерело.

«Для мене придбання телеканалу ZIK – це осмислений і прагматичний крок. Інформаційне мовлення в Україні на сьогодні випереджає багато світових великих каналів по своїй мобільності, інтересу аудиторії, зображенню. Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг «НОВИНИ», — розповів Тарас Козак.

Попереднім власником телеканалу ZIK був український бізнесмен і політик Петро Димінський.

theБабель звʼязався з генеральною продюсеркою телеканалу ZIK Наталією Влащенко, вона сказала, що наразі не коментує ситуацію. Однак зазначила, що найближчим часом зробить заяву.

theБабель також поспілкувався з журналістами телеканалу, вони розповіли, що до останнього напевне ніхто не знав про зміну керівництва і колектив у переважній більшості відреагував на такі новини вкрай обурливо.

«Є невеликий відсоток працівників, яким байдуже — менше 20%. І це переважно технічні працівники, які не працюють в кадрі. А ті, хто в кадрі, близько 90% — звільнятимуться», — сказав співрозмовник.

Творчий колектив телеканалу найближчими днями планує робити публічну заяву.

Також журналіст телеканалу Вахтанг Кіпіані написав у Facebook, що закриває свою програму на ZIKу.

«Дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад 6 років виходила програма Історична правда-ZIK. Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми повідомляю, що передача закривається. Медведчук – це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього», — написав Кіпіані.

Про своє звільнення написала і керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан.

«За 9 років роботи мене безліч разів перепитували, чи Медведчук купив ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося – Тарас Козак, поплічник кума Путіна, власник ZIKу. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу. Дуже не хочеться, щоб на репутації проукраїнського телеканалу медведчуки торували собі шлях до влади. Сумно», — написала Мовчан.

Нині Тарас Козак йде до Ради в складі партії «Опозиційна платформа — За життя»
Бойко, Рабінович та Медведчук. «Опозиційна платформа — За життя» представила список кандидатів
під номером 10.

В жовтні 2018 року нардеп Тарас Козак став новим власником телеканала «112 Україна»
Соратник Медведчука став власником телеканалу «112 Україна»

3 жовтня Верховна Рада підтримала проект постанови про введення санкцій проти телеканалів «112 Україна» і NewsOne
Рада підтримала санкції проти телеканалів NewsOne і 112. Їх можуть закрити

Санкції можуть включати позбавлення каналів ліцензій, заборону на використання радіочастот і блокування активів.


Читайте також:


Залишити коментар: