“Смeртeльнa ДTП на Житомирщині”: експертиза встановила що могло стати причиною aвaрiї



Експертиза технічного стану маршрутки, яка 20 липня потрапила у смeртeльнe ДTП на Житомирщині, встановила, що гальмівна система була в несправному стані.

- джерело.

Про це пыд час засідання в Корольовському районному суді Житомира заявив прокурор Сергій Глазунов, пише “Громадське радіо“.

“На сьогодні, згідно з проведеною експертизою технічного стану автомобіля, встановлено, що гальмівна система була у несправному стані. Тому у нас були наявні усі підстави для повідомлення Луцику Петру Васильовичу підозри за ст. 277 ККУ (Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів)”, — заявив прокурор Сергій Глазунов.

Прокуратура повідомила, що автобус був переобладнаний. Обвинувачення наполягало на арешті підозрюваного, аби він не впливав на свідків і не міг підробити документи. Власник автобуса Петро Луцик з висновками експертизи не погоджується. У ДTП він звинувачує водія, якому позичив маршрутку.

“Гальмівна система втручання немає, потьоків рідини нема. Колодки гальмівні відповідають стандарту, вони були поміняні (не пам’ятаю коли), не перепаяні. До моменту зіткнення я не побачив гальмівного шляху. Я не знаю, може він заснув, може якісь ще обставини. Може, стан здоров’я чи хтось відволік його”, — заявив у суді підозрюваний.

Адвокат підозрюваного упевнений, його підзахисний не міг запобігти aвaрії.

“Я не перекладаю вину на певну особу, у тому числі на водія. Я вважаю, слідство має розібратися, хто винний. У будь-якому випадку я вважаю, що мій підзахисний не винний у вчиненні даного кримінального правопорушення”, — зазначив адвокат підозрюваного Іван Грозік.

Суд задовольнив клопотання адвоката та обрав для Петра Луцика запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці.


Читайте також:


Залишити коментар: