Смерть однорічної дитини в лікарні Броварів: нові подробиці трагедії



Батьки звинувачують лікарів, у лікарні розповідають власну версію. 

- джерело.

У Броварах, на Київщині померла однорічна дитина. Батьки звинувачують медиків. Дівчинку привезли до дитячої лікарні о 5-тій ранку із ядухою, вона ще могла стояти на ніжках. Через три з половиною години маля перестало дихати. А в медзакладі не виявилося реаніматолога – його викликали з дорослого відділення лікарні – за 3 кілометри від дитячого.

Справу наразі розслідує поліція, йдеться 25 грудня у сюжеті ТСН.19:30.

Жені був рік і три місяці. Дитина згасла за якихось півдоби. Недобрі симптоми мама Євгенія помітила після опівночі. Саме напоїла доньку  дитячим чаєм – вперше. Тому одразу запідозрила алергію і набряк горла.

Батьки викликали “швидку” і разом поїхали до міської лікарні. Маленьку Женю поклали до інфекційного відділення. Батьки розповідають – о п’ятій ранку дівчинка сама сиділа, стояла на ніжках. А за три години вже перестала дихати.

Те, що відбувалося далі – шокувало батьків ще більше. Вони розповідають, що лікарі були геть розгубленими. Довго шукали якийсь ключ, щоб запустити подачу кисню. Анестезіолога, який міг би заінтубувати бездиханну дитину, викликали із іншої лікарні.

Мама побивається – коли приїхали реаніматологи, буквально за три хвилини інтубували дитину. Тільки от було вже пізно.

“Реанімація не хоче брати на себе відповідальності за те, що не зробили їхні колеги. Кажуть, ми приїхали, а дитина в стані клінічної смерті. Одразу сказали – батьки – 25 хвилин з моменту того, як дитина не дихала. Ви ж розумієте, які будуть наслідки”, – ділиться батько.

У лікарні розповідають власну версію – анестезіологи були через 10 хвилин, а не через півгодини. Звинувачують батьків, що приховали від медиків запалення легенів.

“Реанімація надавалася згідно протоколів надання допомоги. З проведенням непрямого масажу серця.  Дитина була з повітрям з першої хвилини, бо дитині одразу приклали подушку з киснем”, – зазначають у медзакладі.

У дитячій лікарні раніше була реанімація. За рік тут прийняли тільки два пацієнти, тому відділення вирішили ліквідувати, а за необхідності викликати анестезіолога з дорослої лікарні – за три кілометри їзди звідси.

Остаточного висновку, чому померла дитина – ще немає. Розтин проводили судмедексперти. Усі медичні документи забрала поліція – там порушили дві кримінальні справи щодо дій медиків.

“Люди, які колись бачили, як вмирають їхні діти і дивилися їм в очі,  знають, що необхідно йти до кінця і покарати винних”, – говорить батько померлої Жені.


Читайте також:


Залишити коментар: