Скільки масок на день потрібно учню: у МОЗ роз’яснили правила нового навчального року



Очільник МОЗ Максим Степанов нагадав важливі рекомендації щодо нового навчального року та розповів, в яких областях діти не підуть до школи 1 вересня.

- джерело.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що учню буде достатньо однієї одноразової маски на день.

Одна маска розрахована на три години безперервного носіння. Якщо дитина користується одноразовою маскою, то достатньо однієї маски на день, бо учень не постійно в ній знаходиться. Тому зранку, перед уроками, він може просто покласти її в кишеню, а на перерві вдягнути маску, – зазначив очільник МОЗ.

Він додав, що часто діти використовують маски з багаторазової тканини. Таку маску треба просто випрати, а наступного дня вдягнути і прийти в ній до школи. Діти 1-4 класів маски можуть не використовувати.

Максим Степанов нагадав і про загальні правила. Так, керівник та засновник закладу освіти відповідає за те, щоб у медичному пункті були медичні засоби та обладнання, а це – безконтактний термометр, дезінфектори, антисептики, засоби особистої гігієни та індивідуального захисту. Антисептики мають бути встановлені виключно на вході і виході зі школи, а вже в приміщенні дітям треба просто користуватися милом.

Директори мають забезпечити регулярну термометрію та засоби індивідуального захисту всіх працівників школи. Дуже важливо, аби уроки починалися та закінчувалися в різний час. У різний час мають бути і перерви. Все це потрібно задля зменшення контактів між дітьми.

Радимо забезпечити розмітку в коридорах, функціональне використання запасних виходів та виокремити зони для різних вікових категорій. Якщо керівник закладу освіти може забезпечити виконання рекомендацій і для групи подовженого дня, то жодних пересторог для її функціонування немає, – запевнив Степанов.

Також він порадив забезпечити проведення занять на свіжому повітрі. Яких саме предметів – мають визначати безпосередньо вчителі.

Аби діти якого менше пересувалися між класами, варто проводити заняття в аудиторіях лише для окремих класів. Не менш важливо робити провітрювання після кожного заняття та очищувати поверхні. Якщо в когось із учасників освітнього процесу підтвердиться COVID-19, треба негайно ізолювати осіб, які мали безпосередній контакт із хворим. Рішення про це ухвалює епідеміолог.

Загалом, станом на 27 серпня в Україні захворіло 7504 дитини, госпіталізовно 920 дітей з діагнозом COVID-19.

Також, вчора, 27 серпня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 27 серпня переглянула поділ регіонів за рівнями епідемічної небезпеки COVID-19. “Червоний” рівень встановлено у 21адміністративно-територіальній одиниці.

Згідно з рішенням комісії, до “червоного” рівня віднесено:

    • міста Івано-Франківськ, Коломия і Калуш, а також Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;
    • міста Біляївка та Ізмаїл Одеської області;
    • міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області;
    • міста Бережани та Чортків і Бережанський район Тернопільської області;
    • місто Чернівці та Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.
      Наголошую, що “червоний” рівень епідеміологічної небезпеки встановлюється виключно за показниками поширення коронавірусної хвороби у відповідних районах.


Читайте також:


Залишити коментар: