“Сказали або плати, або вмирай”: у Кропивницькому медики відмовились безкоштовно лікувати хворого на коронавірус



У Кропивницькому медики відмовились безкоштовно лікувати хворого на коронавірус чоловіка.

Про це повідомляє “Суспільне”.

- джерело.

Анатолій Компанієць майже місяць лікувався про коронавірусної хвороби. Коли почав задихатися – його перевели в реанімацію.

“Завідувач відділенням сказав, що якщо є гроші, лікуватимуть, а якщо немає – каже – вибач, нас не забезпечують на сьогоднішній день. Витрачати власні гроші почав з першого дня в реанімації. Мені надали список і друзі купували все за мій рахунок “, – розповів пацієнт.

За його підрахунками, лікування обійшлося йому в 26 тисяч 580 гривень 70 копійок. Всі чеки він зберіг і тепер має намір звертатися до суду, щоб компенсувати витрачені гроші.

У лікарні і міському здороввідділі здивовані тим, що Анатолій витрачав власні кошти. Кажуть, що на лікування одного пацієнта від коронавірусу держава виділяє понад 20 000 гривень.

“Були поодинокі випадки непорозуміння, просили замінити закуплені за бюджетні гроші препарати. Купують тільки ліки з Національного переліку лікарських засобів, затвердженого Міністерством охорони здоров’я. Якщо пацієнт хоче придбати препарат, який не входить до Національного переліку, він це робить за власні гроші. Це не заборонено чинним законодавством”, – прокоментувала цю ситуацію начальниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук


Читайте також:


Залишити коментар: