Скандальна “слуга народу” заявила, що зарплати нардепів дуже маленькі



Галина Третьякова, народний депутат від фракції “Слуга Народу”, голова комітету соцполітики заявила, що зарплата у депутатів маленька. Вона назвала її недостатньою для того, щоб якісно забезпечувати їх роботу.

- джерело.

Про це вона заявила в інтерв’ю hromadske.

“Депутатська заробітна плата не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що насправді для того, щоб забезпечити роботу народного депутата, вона занадто низька”, – вважає Третьякова.

Вона уточнила, що депутатам нараховують в середньому 42 000 гривен на місяць “брутто”, а “на руки” (після вирахування податків) вони отримують 32-35 тисяч в залежності від того, чи брав парламентарій відпустку.

“Тут дуже цікаві правила нарахування, тому що зарплату ми отримуємо раз на місяць – у нас немає авансів. Нас весь час смикають. Місяць пройшов, ти отримуєш її 10-15 числа, не встигаєш якось сформувати свої витрати”, – зазначила депутат.

У той же час більшою проблемою вона вважає низькі виплати на організацію роботи народного депутата. Зокрема, досить багато часу займає обробка вхідної кореспонденції, ніж, за її словами, в європейській практиці займається офіс народного депутата.

“Народний депутат зобов’язаний мати юридичну підтримку, організаційну … Повинен бути контроль того, що відображається в ЗМІ. Крім того, повинен бути особистий помічник, який буде формувати твій розклад … На помічників надається 42 тисячі гривень на чотирьох чоловік. Цього мало”, – заявила Третьякова.

Вона додає, що діюча організація роботи народного депутата не дає йому можливості “віддати все необхідне батьківщині під час його каденції”.


Читайте також:


Залишити коментар: