Скандал з Порошенком на кордоні та обіцянки Путіна про “зелені коридори”



Колишній президент України Петро Порошенко відправився у закордонне відрядження, але його зупинили прикордонники.

Пише - джерело.

Увечері в п’ятницю, 27 травня, у народного депутата та лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка, який є фігурантом так званої “вугільної справи” Медведчука, виникли труднощі під час перетину кордону в пункті пропуску Рава Руська на Львівщині.

Про це повідомила його однопартійка Ірина Геращенко.

За її словами, п’ятий президент України, нардеп Порошенко відбув у закордонне відрядження у складі української делегації для участі в засіданні Міжпарламентської асамблеї НАТО, яка розпочнеться у Вільнюсі 29 травня. Відповідне розпорядження про відрядження народного депутата Петра Порошенка підписав голова ВР Руслан Стефанчук.

Однак, як стверджує Геращенко, без пояснення причин політика не пропустили через кордон.

“Прикордонники на пункті перетину Рава Руська несли якусь нісенітницю про “підроблене чи скасоване розпорядження”, – написала вона.

У мережі опублікували фото, на яких Петро Порошенко спілкується із прикордонниками на пункті пропуску. На одному із фото поруч з лідером “ЄС” стоїть його однопартієць, народний депутат Олег Синютка.

Канцлер Австрії отримав обіцянки Путіна про “зелені коридори” та обмін полоненими

Господар Кремля “подав сигнали” про готовність до обміну полоненими та розблокування українських портів для постачання продовольства.

У п’ятницю, 27 травня, канцлер Австрії Карл Негаммер провів телефонні переговори із президентом РФ Володимиром Путіним. Головною темою розмови була війна, яку розв’язав Кремль на території України.

У своєму Twitter австрійський канцлер написав, що російський президент “подав сигнали” про готовність до обміну полоненими та розблокування українських портів для постачання продовольства.

“Наше розуміння активної політики нейтралітету полягає у використанні будь-якої можливості для діалогу. Тому я зателефонував президенту Путіну. Він дав позитивний сигнал щодо обміну полоненими. Він також хоче дозволити переміщення товарів через Чорне море”, – йдеться у повідомленні.

Після розмови з Путіним, яка тривала 45 хвилин, канцлер розповів про її зміст журналістам.

Як передає Österreichischer Rundfunk, відповідаючи на запитання, Негаммер пояснив, що Путін намагався зобразити відсутність продовольчої безпеки у великих частинах світу внаслідок санкцій. “Але без війни цих санкцій проти Росії навіть не було б”, – заперечив господареві Кремля австрійський лідер.

Щодо обміну полоненими, за словами Негаммера, Путін дав “запевнення”, що буде вести переговори з Україною з цього приводу.


Читайте також:


Залишити коментар: