Сінгапурські розробники створили маску, що здатна діагностувати COVID-19



Датчики реєструють температуру шкіри, насичення крові киснем, артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень, потім система передає дані по Bluetooth.

Вчені з Сінгапуру розробили розробили інтегровану систему моніторингу, яку можна легко прикріпити до будь-якої лицьової захисної маски, щоб відстежувати показники здоров’я користувача, пов’язані з COVID-19

- джерело.

Як повідомляє The Straits Times, датчики реєструють температуру шкіри, насичення крові киснем, артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень – усі ці параметри, пов’язані з коронавірусом. Дані в режимі реального часу передаються через Bluetooth на смартфон, передає mind.ua.

Професор Ло Сянь Цзюнь, виконавчий директор Інституту дослідження матеріалів і інженерії Агентства з науки, технологій та досліджень, який є одним з учених, що стоять за винаходом, розповів виданню,як  у нього з’явилась ідея створити цю систему.

«Ми бачили, що, коли пацієнти з COVID-19 знаходилися в ізоляторах, працівники повинні були входити і знімати показання температури і насичення крові киснем кожні 30 хвилин або близько того, щоб контролювати їх життєві показники», – сказав професор Ло. – Ми задавалися питанням, чи є спосіб допомогти нашим працівникам на передовій і знизити ризик, з яким вони стикаються».

За словами вченого, на додачу до усього медпрацівникам доводиться тягнути необхідне обладнання з однієї палати в іншу, що не тільки важко фізично та незручно, а й збільшує ризик поширення вірусу.

У лікарнях такі «розумні маски» можуть бути надані пацієнтам з COVID-19, що дозволить персоналу віддалено контролювати їх життєві показники, знижуючи ризик зараження для рядових працівників.

Дослідники планують протестувати свою систему в клінічних випробуваннях до кінця цього місяця, сподіваючись вивести її на ринок в майбутньому.

Професор Чен сказав, що мікросхеми та систему відносно прості у виробництві, і що всі матеріали, необхідні для їх виготовлення, можна легко придбати. Він додав, що при поточних рівнях виробництва в лабораторних умовах виготовлення однієї з систем коштує близько $50, але якщо виробництво стане масовим виготовлення однієї маски здешевіє до $20.

Крім COVID-19, дослідники сподіваються використовувати систему моніторингу для здорових людей, щоб збирати дані для прогнозування тенденцій в області здоров’я.


Читайте також:


Залишити коментар: