Шольц заявив, що Німеччина допомагає Україні більше, ніж “майже будь-хто інший”



Шольц заявив, що країни мають продовжувати діалог, однак його розкритикували.

Пише - джерело.

Канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина допомагає Україні більше, ніж “майже будь-хто інший”. За його словами, країна є одним із головних прихильників України у військовому відношенні.

Про це повідомляє The Telegraph.

“Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, тільки Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми”, – сказав Шольц на пресконференції разом з лідерами Литви, Латвії та Естонії.

Він додав, що Берлін надсилає Збройним силам України найсучасніші артилерійські системи й навчає українців їх використовувати.

“Ми повинні продовжувати наш діалог і далі говорити одне з одним”, – заявив Шольц, але його розкритикували колеги з країн Балтії.

“Ми вважаємо, що неможливо розмовляти з державою, яка намагається перекроїти карту у ХХІ столітті”, – сказав президент Литви Ґітанас Науседа.

Нагадаємо, колишня німецька канцлерка Анґела Меркель порушила мовчання і майже півтори години говорила про Україну. Меркель переконана, що діяла правильно, коли дізналась про майбутній напад Путіна.


Читайте також:


Залишити коментар: