Щорічний фестиваль змій пройшов в Італії (фото,відео)



Щороку, на початку травня в місті Кокулло (Абруццо) проходить фестиваль Фесті дей Серпарі, під час якого місцеві жителі проводять паради вулицями з безліччю спеціально спійманих змій.

- джерело.

Змії обвивають статую Сан Доменіко ді Сора, святого покровителя Кокулло, захисника від болю в зубах і від укусів змій. Однак вважається, що фестиваль своїм корінням сягає далі, ніж християнство. Історики вважають, що люди, які жили в центральній Італії в стародавні часи, поклонялися богині змій Ангіта, що володіла магічними здібностями управляти зміями і захищати від отрути або хвороби.

Підготовка до фестивалю починається ще за місяць. Люди виходять ловити диких змій, коли змії починають вилазити грітися на сонці. В основному зустрічаються чотири види змій і всі вони не отруйні. Традиційно їх тримають в глиняних горщиках і відгодовують вареними яйцями і мишами, поки чекають ритуалу.

В день проведення фестивалю їх з гордістю демонструють публіці. Потім опівдні починається процесія: четверо людей несуть статую Сан Доменіко з церкви, а учасники фестивалю поміщають на неї своїх змій. Після ходи, своїх змій розбирають і відпускають в дику природу до наступного року.

Наталя Адарченко


Читайте також:


Залишити коментар: