ЩОДО ВИПЛАТИ ГРОШОВОЇ ВИНАГОРОДИ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ ЗАКЛАДУ ЧАСТИНАМИ ПРОТЯГОМ РОКУ



Відповідно до статті 57 Закону України «Про освіту» держава забезпечує виплату педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов’язків.

- джерело.

Порядок надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2000 р. № 898.

Відповідно до зазначеного Порядку щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків надається відповідно до положення, яке затверджується керівником навчального закладу чи методичної установи за погодженням з профспілковим комітетом і може включати в себе додаткові критерії, крім визначених у пункті 2 цього Порядку, з урахуванням специфіки навчального закладу чи методичної установи.

У Порядку надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам не зазначено, що така винагорода може виплачуватись частинами протягом року. Натомість, у положенні можуть бути визначені додаткові критерії оцінки діяльності педагогічного працівника, конкретний розмір винагороди, строки її виплати, а також можливість її виплачувати частинами протягом року.

Лист Міністерства освіти і науки України від 20.03.2019 р. № 1/11-2850


Читайте також:


Залишити коментар: