“Щоб Росія не обстрілювала Закарпаття”: Сійярто пояснив, чому Угорщина не постачає Україні зброю



Угорщина відмовилась постачати Україні західну зброю, щоб нібито не наражати на обстріли угорців, які живуть на Закарпатті.

Пише - джерело.

Угорці заявили, що постачання Україні зброї нібито спровокує Росію обстрілювати Закарпаття.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв’ю CNN.

“150 тисяч угорців мешкають у західній частині України. Очевидно, що у разі постачання нами зброї ці поставки будуть ціллю росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців. Ми маємо брати до уваги безпеку Угорщини та угорців”, – сказав Сійярто.

Він також заявив, що угорсько-українська частина кордону є безпечним місцем, а тому там нібито працює “Червоний Хрест”. Також Сійярто побідкався, що Угорщина прийняла велику частину українських біженців, проте цю державу критикують за відмову в постачанні зброї Україні.

“Ми прийняли 630 тисяч біженців з України. Ми добре дбаємо про них, пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго, і освіта для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але чекаємо на одну річ: не провокувати нас, не звинувачувати нас, не говорити про нас погано тільки тому, що ми прийняли одне рішення: не брати участь у доставці озброєння. Чому? Тому ми є сусідніми країнами. Для нас головна мета – не бути залученими до цієї війни будь-яким чином”, – сказав голова МЗС Угорщини.

Нагадаємо, спікер парламенту Угорщини Ласло Кевер заявив про начебто “психічну проблему” у президента України Володимира Зеленського, аргументуючи це тим, що він рішуче, іноді жорстко просить партнерів про підтримку.


Читайте також:


Залишити коментар: