Що подорожчає у березні



У березні подорожчають автомобільний газ, бензин та інтернет.

- джерело.

Поки не варто чекати великого зростання тарифів, цін на продукти або інші товари щоденного вжитку, пише styler.rbc.ua.

За лютий автомобільний газ подешевшав майже на гривню. Також українська валюта зміцнилася, а курс долара знизився, рахують у Консалтинговій групі “А-95”. У березні ціни на бензин і дизпаливо не зростуть, а от автогаз подорожчає.

Ціна на автогаз піддана впливу сезонності. Нинішня ціна на нього – занадто низька, і коштувати він має близько 13 грн або в два рази дешевше, ніж бензин.

У Нацбанку прогнозують, що бензин в Україні все-таки буде підвищуватися в ціні. Регулятор підрахував, що ціни на паливо будуть продовжувати рости, але поетапно: на 4-5% в рік, якщо акцизна політика не зміниться.

Багато аналітиків сходяться на думці, що зростання цін буде невеликим і поетапним. Ціна на бензин буде змінюватися не відразу з 1 березня, а поступово протягом усього 2019 року.

Також в Україні будуть підвищуватися ціни за інтернет різних провайдерів. Це пояснюють збільшенням собівартості послуг.

В Інтернет-асоціації України прогнозують, що в першому півріччі 2019-го у всіх операторів ціни зростуть приблизно на 25% в порівнянні з тими, які були в минулому році. Зокрема, тарифи у провайдерів можуть вирости через зростання інфляції та необхідність закупівлі трафіку і обладнання за валюту.

У лютому курс долара суттєво не змінився. Однак вже маємо справу з сезонністю. Аграрії готуються до посівної – розпродують виручку у валюті. Це впливає на зміцнення гривні, розповів Gazeta.ua інвестиційний банкір Сергій Фурса.


Читайте також:


Залишити коментар: