Ще три тижні можете! Шабунін жорстко проїхався по Порошенку і його виборцях. Вимагайте



Чинний глава держави, наголосив глава ЦПК, не виконав багато своїх політичних обіцянок, хоч у нього було все – і уряд, і Рада.

- джерело.

Глава Центру протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін вважає, що чинний глава держави і кандидат у президенти Петро Порошенко не має політичного майбутнього.

Таку думку він висловив в ефірі 24 каналу.

За словами Шабуніна, у чинного президента було все – і уряд, і Верховна Рада, але він не виконав багато своїх політичних обіцянок. Тому, переконаний активіст, Порошенко не має політичного майбутнього.

“Це не означає, що будь-який кандидат на 100% виконає обіцяне, але ми, як виборці, зможемо вимагати від майбутнього президента виконання своїх обіцянок. Натомість суттєва різниця між Порошенком та іншими кандидатами полягає у тому, що чинний гарант має не обіцяти, а звітувати. Це важливо”, – сказав Шабунін.

Наразі ж, наголосив глава ЦПК, українці мають унікальну можливість змінити владу в країні, адже після президентських виборів будуть парламентські, а у 2020 році – вибори місцевої влади.

Президент Петро Порошенко після першого туру відзначив, що розуміє мотиви невдоволення виборців, але просить його почути. Разом з тим, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін радить президенту не говорити, а робити.Зокрема, на його думку, президентові за час до другого туру виборів необхідно звільнити одіозних службовців, в тому числі голову ГПУ Юрія Луценка.

«Звільняйте Луценка, Холодницького, Семочка, Демчину, Гордєєва і все НАЗК. Вибивайте з Конституційно Суду перегляду їх рішення по незаконному збагаченню, а також визнання конституційним електронного декларування та повноважень НАБУ (які хочете знести). Проводьте через ВРУ ліквідацію депутатської недоторканності і новий виборчий кодекс. Як собі знаєте, відкотуйте назад переатестацію кончєних суддів і призначення їх у Верховний Суд. Знаходьте спосіб не лише перезавантажити ВККС, ВРП і КДКП, а й покарати склад цих органів», – пише у Фейсбуці Шабунін.

Лише після виконання цих вимог буде сенс послухати аргументи Порошенка, вважає Шабунін.

«І дозволю собі пораду виборцям Порошенка. Ви замість того щоб принижувати 30% виборців з іншою думкою, змусьте Порошенка пункти вище виконати. Ви цим йому значно більше допоможете. До речі, Зеленський підписався виконати більшу частину цих пунктів ще під час першого туру. На відміну від нього, Ви, Петро Олексійович, можете не обіцяти, а зробити. Принаймні ще три тижні можете», – відзначив Шабунін.


Читайте також:


Залишити коментар: