Ще будуть морози, а тепло прийде не в березні – синоптик дав прогноз погоди на весну



Якою буде погода на свято 8 березня, коли до України прийде справжня весна і чого чекати влітку 2019 року.

- джерело.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань, пише Народна Правда.

Погода у березні

Згідно з розрахунком, який я робив раніше, морози повинні були триматися ще два-три дні. Але ураган, який пронісся над Італією та Хорватією, вніс свої корективи (23 лютого в Хорватії зафіксували найпотужнішу бурю за весь час спостережень, а в Італії через ураган загинули щонайменше чотири людини, – НП). Це тепле повітря дійшло й до України і зіпсувало всі мої розрахунки на два-три дні.

На 8 березня будуть морози. Коли потепління?

Варто очікувати на повернення до України невеликих морозів після 8 березня, оскільки зменшиться потік теплого повітря. Так що легкі нічні морози повернуться 8-9 числа і, можливо, навіть триватимуть до 10 березня. Потім розрахунки показують, що, починаючи з 11-12 березня, буде плюсова температура, 2-4 градуси тепла.

Потім, з 16 до 25 березня, буде поступове підвищення температури. Денна коливатиметься в межах 6-8 градусів тепла, місцями можливі +12. До 23-25 березня знову буде невелике похолодання, денні температури доходитимуть до 3-5 градусів тепла. Ну і до кінця березня очікується 8-9 градусів тепла.

Вже не зима, але ще й не весна

Щодо опадів, то вони в моєму розрахунку передбачаються 5, 7, 12-13, 26 і 29 березня. Загалом, цей місяць виходить прохолодний. Ніби й не зима вже, але ще й не зовсім весна. Тобто березень такий затяжний і холодний. Воно й зрозуміло, адже Великдень припадає на 28 квітня, а значить перед цим будуть ще й періоди похолодання, і вони завжди досить суттєві.

Перший тиждень квітня ще прохолодний, а потім 7 квітня вже починається зліт високих температур. Головне те, що березень такий, що і тепла немає, і морозів немає, тільки це невелике повернення до холоду на 8-10 числа. Повинно було бути ще холодніше, тому що в північних областях України ще ого-го який сніг лежить!

Та й не може бути занадто теплий березень за пізнього Великодня.

Чого чекати в квітні

У квітні буде відносно тепло. Але ж там буде семиденка перед 28-м числом, так звані “єврейські кучки”, а в нас це називається Вербна неділя (в 2019 році припадає на 21 квітня). Вони завжди вітряні, холодні, з дощами. Такий тиждень похолодання, як правило, завжди буває перед Великоднем. Але після нього сильних похолодань вже не буде.

А коли літо?

Тиждень після Великодня – це завжди різке підвищення температур. Вважається, що весна в рік Меркурія, яким є 2019-й, є спекотною та дощовою. Там і щодо травня розрахунок показує, що буде спекотно, та й у квітні дощів небагато – 20-25 мм опадів, а це дуже мало. Вже десь із 15-17 червня починаються добрячі дощі. Червень, липень будуть доволі спекотні. Та й взагалі літо холодним не буде, ближче до спекотного.

Потепління і урагани

Загальної тенденції до більшого потепління я не бачу. Всі подальші роки будуть характеризуватися добрячими зимами. До речі, згадайте, коли температури в Америці опустилися до -40 градусів. Розрахунок показував, що ця хвиля сильного холоду повинна була накрити всіх, але знизу увірвалося атлантичне тепле повітря, яке відхилило цей мороз у бік США від Європи і від нас, і слава Богу. Нам тут пощастило! Я прораховую рухи цих потоків, але не можу передбачити урагани, адже не можна осягнути неосяжне, а земна куля, знаєте, чималенька.


Читайте також:


Залишити коментар: