Середня зарплатня на Прикарпатті: на скільки зросла за рік та які професії найоплачуваніші



Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у серпні склала 11 778 гривень, що майже у 2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати, яка складає 6 000 гривень.

- джерело.

Про це Фіртці повідомили у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

Зокрема, у порівнянні з липнем розмір середньої номінальної заробітної плати зменшився на 6,7%, а за останній рік збільшився на 18,2%.

Зауважимо, що найвищий рівень заробітної плати в області спостерігався у сільському господарстві, виробництві електричного устатковання, виробництві гумових і пластмасових виробів, сфері державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування, сфері транспорту, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, добувній промисловості та розробленні кар’єрів.

Водночас в Україні найбільше платять у таких категоріях:

«Топменеджмент, керівництво вищої ланки»;
«Нерухомість»;
«Будівництво, архітектура»;
«Адміністрація, керівництво середньої ланки»;
«Страхування».
Додамо, що станом на 1 серпня в Івано-Франківські області найманим працівникам боргують 49 мільйонів гривень. Основна частка боргу припадала на підприємства Івано-Франківського району (84,7%).

Частка боргу підприємств Калуського району склала 10,5%, Косівського – 4,2%, Верховинського та Коломийського – по 0,3% у кожному. Водночас у підприємств Надвірнянського району заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

До слова, кількість актуальних пропозицій про роботу більш ніж удвічі перевищила докарантинні показники. За даними Work.ua, за рік кількість вакансій в Україні зросла більш ніж удвічі: з 53 000 пропозицій про роботу у вересні 2020 року до 108 000 у вересні поточного року.


Читайте також:


Залишити коментар: