Секс корисний для здоров’я: названі 5 доведених медициною причин



Виявлятися, секс не тільки приємний процес, але ще і вельма корисний.

Пише - джерело.

Скільки разів на тиждень, з ким і як? І що робити, якщо не виходить? Науковці ставляться до всього цього цілком серйозно, і на всі ці питання є науково обґрунтовані відповіді.

Пропонуємо вам топ-5 доведених медициною причин, пише Maximonline.

Секс – натуральне болезаспокійливе

Недавнє дослідження, опубліковане в «Віснику експериментальної біології та медицини», стверджує, що ендорфіни – гормони радості, з надлишком виробляються організмом під час сексу, – швидко і ефективно притупляють біль. Так що відтепер виправдання «у мене болить голова» не працює.

Секс зміцнює імунітет

Якщо вірити дослідженню, проведеному в Пенсільванії і переказаному в «Психологічному огляді», ті, хто займається сексом один або два рази на тиждень, мають на 30% вищий рівень імуноглобуліну А (тобто протистояння імунітету хворобам), ніж ті, хто нехтує спільними фізичними навантаженнями на користь перегляду серіалу. Але будь обережний! Секс три рази на тиждень і частіше, згідно з даними того ж дослідження, веде до стрімкого падіння рівня імуноглобуліну А.

Секс перемагає стрес

Журнал «Біологія психології» стверджує: чоловіки, які займаються сексом регулярно, більш стійкі до стресу.

Секс серце береже

Дослідники з наукового університету Нової Англії, що в штаті Массачусетс, стежили за 1000 чоловіків, регулярно обстежували їх і ставили незручні питання на кшталт “Як часто ви займаєтеся сексом?». Виявилося, що ті чоловіки, які відповідали: «Ну, не рідше разу на тиждень» – мали більш здорове серце в порівнянні з тими, хто, почувши питання, відводив очі і важко зітхав.

Секс – запорука довголіття

Цю тезу своїм дослідженням підтвердили науковці з Королівського університету в Белфасті.

«Сексуальна активність, очевидно, чинить на здоров’я чоловіка позитивний вплив», – сказав доктор Джордж Дейві-Сміт.

Його слова відповідають Давньому американському дослідженню, згідно з яким чоловіки, які приділяють сексу хоча б півгодини щотижня, живуть в середньому на вісім років довше своїх менш сексуально активних ровесників.


Читайте також:


Залишити коментар: