СБУ оголосила Шарію про підозру у держзраді



Служба безпеки України оголосила проросійському блогеру Анатолію Шарію про підозру у здійсненні протиправної діяльності на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Пише - джерело.

“На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур”, – йдеться у повідомленні.

Підозра оголошена під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури у межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Щодо останньої статті йдеться про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо.

Як повідомляв Укрінформ, поліція розслідувала відносно Шарія кримінальне провадження за ст. 383, ч. 2 ККУ (свідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Сам Шарій був оголошений у розшук. Однак у квітні 2020 поліція припинила його розшук на підставі рішення суду.

У листопаді 2020 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Шарія через посягання на територіальну цілісність України, за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу.


Читайте також:


Залишити коментар: