Савченко в СІЗО блює кров’ю, – сестра



Умови у СІЗО, в якому перебуває позафракційний народний депутат без мандата Надія Савченко, є такими ж, як і в інших закладах такого типу. Однак стан її здоров’я дещо погіршився.

- джерело.

Про це заявила сестра політика Віра в ефірі «Громадського радіо».

«Надія вирішила не акцентувати на стані здоров’я, але коли йде кривава рвота – це важко», – йдеться в повідомленні.

За словами сестри Савченко, та ненавидить себе за безсилість, оскільки «в Росії ще розуміла, що легко боротися, бо видно ворога, і кремлівська система – це закінчений ідіот, то тут важко».

«Їй дають пігулки від шлунку, це сказав штатний лікар у СІЗО, вона п’є воду, і попросила краплі в ніс, тому що на перших етапах голодування – це постійний жар, і все сохне, в тому числі, і ніс», – додає родичка нардепа.

Окрім того, вона розповіла про умови в СІЗО, в якому перебуває Надія Савченко.

2Як і у будь-якому СІЗО: нари, прути, вона – одна у кімнаті та цілодобове спостереження відеокамерами. Ми з мамою мали одне побачення. Надалі все залежить від слідчого, а їх там аж 16, це вони надають дозволи», зауважила Віра Савченко.

Як писав раніше «Вголос», 22 березня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність із Надії Савченко через підозру у підготовці терактів, а також дала дозвіл на її затримання та арешт. 23 березня суд ухвалив рішення про взяття під варту народного депутата Надії Савченко без можливості внесення застави до 20 травня. А 29 березня Апеляційний суд Києва відмовився скасувати цю міру запобіжного заходу.


Читайте також:


Залишити коментар: