Росію і Білорусь очікує Міжнародний кримінальний суд, — Генпрокуратура



За воєнні злочини та злочини проти людяності процес притягнення Росії до кримінальної відповідальності розпочато. Підготуватись — Білорусі.

Пише - джерело.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні. Наразі дозвіл має надати Досудова палата суду. Після цього розпочнеться повноцінний судовий процес.

Як повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова, окупанти дарма сподіваються на безкарність. Вони думають, що прикриються своїми воєнним чи політичними функціонерами.

«Маячня сивої кобили. Ми вже почали консультації з нашими міжнародними партнерами, щоб забезпечити затримання російських злочинців під час спроб перетину кордонів цивілізованих країн», — повідомила Генпрокурор.

У процесі є й перші зрушення. Так, офіс генерального прокурора повідомив про підозру через посягання на територіальну цілісність України. В ній йдеться про 450 депутатів Держдуми, 167 депутатів Ради федерації та російського генералітету.

ЧОМУ ДЛЯ УКРАЇНИ ТАК ВАЖЛИВИЙ МІЖНІРОДНИЙ КРИМІНАЛЬНИЙ СУД?

«Він може видавати ордери на ваше затримання в інших країнах світу. Сховатися буде непросто, виїхати до європейських вілл, маєтків і на моря теж! Країн, що ратифікували Римський статут МКС — 123 і в кожній на вас буде „червоний прапорець“ на кордоні», — наголосила Венедіктова.

Генпрокурор України заявила, що Білорусь — на черзі. Адже є посібником і прямим союзником окупантів.

А Україна вже відкрила кримінальне провадження за воєнні злочини в Україні щодо Білорусі.

Як повідомляв «Вечірній Київ», Голова Ради Єс Шарль МІшель назвав дії Росії в Україні «міжнародним тероризмом».


Читайте також:


Залишити коментар: