Росіяни і українці історично завжди були одним народом, який перетворився у ворогів: новий історичний фейк від Путіна



У Росії заявили, що росіяни і українці історично завжди були одним народом, який пізніше перетворився у ворогів.

- джерело.

Про це повідомляє “Комсомольська правда”.

“Експерти” стверджують, що слова “Україна” нібито не було у словнику, випущеному Академією наук СРСР.

“Ми можемо взяти тритомник “Возз’єднання України з Росією”, випущений Академією наук СРСР до 300-річчя Переяславської ради, і виявимо, що слова “Україна” там взагалі немає! Крім сучасного заголовка. Ні в польському, ні в російському, ні малоросійському масиві документів це слово не трапляється”, – заявив історик і публіцист Єгор Холмогоров.

При цьому старший науковий співробітник Інституту російської історії Андрій Марчуков заявляє, що в ті часи там жив єдиний “російський народ”.

“Де б він не жив тоді – в Києві, Галичі, Володимирі-на-Клязьмі, Москві або Вітебську, – народ цей був єдиний – культурою, вірою і самосвідомістю”, – вважає він.

На думку видання, незаперечним свідченням єдності народу є “Повість временних літ” XIII століття.

“Ось тільки у літописі є два списки, дві версії – “Лаврентієвська” та “Іпатіївська”. Одна з півночі – із суздальських земель, інша – з місць, що називаються зараз Західною Україною. Можливо, це перше матеріальне свідчення початку поділу народу”, – сказано в статті.

Пропагандисти називають Україну частиною Давньої Русі, яка нібито лише через багато століть стала себе так називати.

“Поділ Київської Русі на частини, одна з яких через багато століть назве себе Україною, це історія про “доброго” слідчого і “злого”. “Злому” не віриш підсвідомо. Північна Русь бачила в монголо-татарському ярмі тільки жорстоких і жадібних завойовників і вважала, що рано чи пізно, але переробить цю агресивну біомасу самостійно – приручить або знищить. Західна Русь, навпаки, намагалася знайти заступників серед третіх осіб, довірилася “доброзичливцям” в овечих шкурах і заплатила за це собою. Іншої ціни не було”, – сказано в матеріалі.

Пропагандисти заявляють, що Україна не змогла повернути свою національну ідентичність.

“А ось свою національну ідентичність повернути назад виявилося неможливо – немає такої кнопки в Історії. А ось кнопка “манкурт” є – червона, стирчить на найбільш видному місці. І кнопки “заздрість” і “самобутність” поруч… Жорстокий урок, який уже багато століть продовжує вчити Україна. Дзвінка поки не було. “Дзвінок – для вчителя”, – сказано в матеріалі.


Читайте також:


Залишити коментар: