Росія може почати повномасштабне вторгнення в Україну: у двох областях терміново посилили охорону



У Миколаївській та Херсонській областях посилили охорону інфраструктурних об’єктів через можливе вторгнення Росії.

- джерело.

Про це розповів командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв, передає Укрінформ.

За даними військового, Росія може спробувати захопити контроль над Північно-Кримським каналом. Це пов’язане з тим, що окупанти не можуть вирішити проблему із питною водою в окупованому Криму.

На території цих областей ввели Нацгвардію, поліцію та військових.

“Ми вже заздалегідь провели такі заходи. Ми спланували посилення охорони критично важливих об’єктів. Зокрема, це стосується і водопроводу нашої дніпровської води на тимчасово окуповані території (Північно-Кримський канал – ред.). Ми всі ці об’єкти посилили – і охорону, й оборону, а також проводимо певні контрдиверсійні і контртерористичні заходи”, – зазначив Наєв.

Раніше президент фонду “Джеймстаун” Глен Говард заявив, що через літню посуху в Криму Росія може перейти до активних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Онлайн-конференція з його виступом опублікована на сайті Центру аналізу європейської політики (CEPA).

Метою РФ може стати захоплення Північно-Кримського каналу, за допомогою якого вода потрапляла на півострів.

Говард закликав Україну стежити за ситуацією і порадив проводити на полігоні під Херсоном навчання, щоб відпрацювати реакцію на можливе вторгнення російських військ. Також він зазначив, що США повинні допомогти Україні в захисті Чорноморського регіону.

“Незважаючи на те, що Чорноморський регіон це центр посиленої конкуренції великих держав, в останні роки трансатлантичне співтовариство не приділяло пріоритетної уваги регіону. Щоб розробити всеосяжну чорноморську стратегію і проводити там більш ефективну політику, Сполученим Штатам та їхнім союзникам необхідно враховувати всі галузі національної та союзницької сили”, – йдеться на сайті CEPA.


Читайте також:


Залишити коментар: