РОМИ ПОДАЛИ ДО СУДУ НА МЕРА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗА “РАСИСТСЬКІ ВИСЛОВЛЮВАННЯ”



Гроші роми хочуть отримати за порушення честі і гідності своєї національної меншини.

Скандал через висловлювання мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа щодо ромів, яких він вимагав “запакувати і вивести”, отримав новий оборот від ромів Закарпаття , вони подали на нього за такі висловлювання до суду.

- джерело.

Про це повідомляє видання “Закарпаття Онлайн”.

Представники громадської організації “Спільнота ромів Закарпаття” вимагають відшкодування моральної шкоди за “мову расистські і етнічної ненависті” щодо національної меншини.

позов від ромів

Позов на суму 250 тисяч гривень в Івано-Франківський міський суд направила зовсім недавно створена організація. Її заснували 26 квітня і зареєстрували в селі Холмок Ужгородського району.

Нагадаємо, що Руслан Марцінків на нараді, яка транслювалась онлайн у соцмережі, заявив, що з міста на Закарпаття, тобто додому, поліція повинна вивезти усіх ромів, які порушують громадський спокій, крадуть та займаються шахрайством. Слів при цьому не добирав. Після ефіру вислови міського голови набули розголосу. Посольство США в Україні назвало це утиском ромів та закликало українських посадовців не забувати про права людини. ісля скандалу на мера Івано-Франківська відкрили кримінальне провадження через ворожі вислови.


Читайте також:


Залишити коментар: