РЕЦЕПТ: Сирники без борошна і яєць



Сирники — популярна страва як української, так і багатьох кухонь світу. Хто з нас не пригадає їх ніжний, м’який смак, родом з дитинства.

- джерело.

Як приготувати смачні ніжні сирники
Рецептів приготування цих смаколиків — безліч, кожна господиня похвалиться своїм. А Тутка сьогодні хоче поділитися з вами цікавим рецептом. Наш варіант сирників дуже економний: якщо в холодильнику — миша повісилася, а рідним конче закортіло сирників, то, будь ласка!

Інгредієнти:
4-5 ст. л. манної крупи
2 ст. л. цукру
400 г сиру
рослинна олія
сіль
цукати з лимона.

Якщо хочете, можете додати до тіста цукати, родзинки або дрібно нарізані фініки. У кожній родині свої кулінарні традиції й варіанти того, як приготувати смачні сирники з манкою.

Приготування
1. Змішайте сир, цукор і манну крупу. Пам’ятайте, що якщо сир занадто рідкий, можна додати більше манки. Якщо ж він грудкуватий і сухий — варто додати трохи молока, води або кефіру. Нехай тісто трохи настоїться.

2. Замішуємо тісто: постарайтеся, щоб воно вийшло липким і пухким.

3. Тепер майже все. Сформуйте з тіста кульки, злегка обкатайте їх в борошні. Розмір кульок залежить від того, наскільки великі сирники ви любите. Якщо готуєте їх своєму малюкові — старайтеся робити їх трохи меншими.

4. Примніть кульки рукою, щоб вийшов млинець в формі тарілочки.

5. Розігрійте сковорідку і налийте в неї олії. Зменште вогонь до середнього і починайте обсмажувати сирники.

Такі сирники дуже добре смакують з варенням, згущеним молоком або сметаною. Це ідеальний сніданок для всієї родини. Сирники, що залишилися після сніданку, можна покласти в холодильник і розігріти ввечері, хоча багато людей люблять їсти їх холодними.

Сирники можуть бути й непоганим перекусом на роботі, особливо якщо приготувати їх несолодкими, із зеленню.


Читайте також:


Залишити коментар: