“Реанімації працюють в нелюдському режимі”: лікарка розповіла, що коїться в лікарнях Києва



Тетяна Мостепан каже, що реанімації переповнені і потребують збільшення ліжко-місць.

- джерело.

Реанімаційні відділення лікарень заповнені пацієнтами з коронавірусом. Такі хворі є вкрай важкими і потребують постійного постачання кисню. Про це розповіла лікарка київської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан в інтерв’ю “Главкому”.

“Ми зараз працюємо над збільшенням реанімаційних ліжок. Зараз функціонує в повному обсязі 20 місць. І це не остаточна цифра, ми готуємося збільшити реанімаційних ліжок до 30. Бо якщо влітку реанімації були заповнені, але не були перевантажені, то вже протягом останніх місяців реанімації працюють в нелюдському режимі – дуже перевантажені”, – каже лікарка.

За її словами, медики роблять усе необхідне, аби пацієнти з коронавірусом не потрапляли до реанімації.

“У нас знаходяться в реанімації вкрай важкі. Але ж в нашій лікарні діє централізована подача кисню – таких точок 92. Загалом же в лікарні 197 кисневих точок. І ті хворі, які мають пограничний стан (тяжкий і наближений до реанімаційного), вони всі на контролі у лікарів-анестезіологів. Вони ще не потребують підключення до апарату ШВЛ, але вже потребують постійної подачі кисню. Лікарі-анестезіологи корелюють терапію і пацієнт отримує всю реанімаційну допомогу, але їм ще не потрібен апарат ШВЛ. Тобто ми все робимо для того, щоб хворих не доводити до реанімації”, – зазначила Тетяна Мостепан.


Читайте також:


Залишити коментар: