Рада ЄС обговорить питання ПриватБанку



Рада ЄС з питань закордонних справ приділить увагу ситуації, що склалася із ПриватБанком в Україні.

Міністри закордонних справ країн ЄС під час свого засідання, на якому буде розглядатися політика щодо Східного партнерства, окремо обговорять приватизацію раніше націоналізованого банку в Україні. Про це в понеділок, 20 квітня, повідомив високопоставлений європейський дипломат, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Як повідомлялося раніше, до порядку денного включено й українське питання.

- джерело.

Говорячи про те, що предметом обговорення буде також питання проведення в Україні реформ, дипломат сказав: “Щодо питання реформ, то будуть обговорюватися ті ж самі реформи, як і раніше, наприклад, судова реформа. Але є один важливий пункт, який ми хочемо обговорити – це питання приватизації банку, який раніше був націоналізований. Вам відомо, що є, якщо я не помиляюся, і ця цифра дуже вражаюча, 16 тисяч поправок до закону про банківську діяльність”, – сказав він.
При цьому представник ЄС висловив надію на допомогу МВФ у проведенні цієї реформи.

“Це реформа, яка буде обговорюватися під час засідання”, – додав дипломат.
Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні за законопроект №2571-l про банківську діяльність, прийняття якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. До другого читання до законопроекту було подано 16 тис. 572 поправки, що стало абсолютним рекордом в історії українського парламентаризму.


Читайте також:


Залишити коментар: