Путін зазнав фіаско на зустрічі із Зеленським, господар Кремля буде готувати помсту: що чекає Україну



За результатами «нормандської зустрічі» можна одразу зробити висновки, що президент Росії Володимир Путін обов’язково буде мстити.

- джерело.

9 грудня у Парижі відбулися переговори «нормандської четвірки», а ось підсумкова прес-конференція проходила вже вночі. В результаті вдалося лише домовитися з обміну полоненими, нового перемир’я на Донбасі і за наступну «нормандську зустріч».

Цю подію вирішив прокоментувати український політолог Віктор Небоженко на своїй сторінці в Facebook.

«Нормандський формат» миротворчих переговорів вмирає на наших очах. Ніхто з учасників нормандського формату так і не запропонував прийнятної компромісної формули миру Донбасу. Всі тягнули в свою сторону. Паризька зустріч закінчилася нічим. Всі серйозні рішення відкладено на чотири місяці – це провал самого формату», – зазначив Небоженко.

За його словами, тепер Володимир Путін повертається в Російську Федерацію з порожніми руками, але такий розклад його не буде влаштовувати і він почне мститись Україні.

«Маючи потужні важелі тиску на Україну Кремль спробує, за чотири місяці до наступної імовірної зустрічі, «дотиснути» Зеленського і змусити Україну піти на поступки сепаратистам Донбасу», – зазначив політолог.

Крім того, Небоженко вважає, що слід очікувати різкого загострення не тільки в зоні ООС, але і соціально – політичної напруженості всередині України, за різним факторами впливу, щоб переконати Зеленського піти на зустріч інтересам Путіна, а не України.

“На прес-конференції президент Зеленський, у присутності Путіна, багато разів прямо говорив про окупований Донбас. Якщо Паризька зустріч, насправді, не має таємних домовленостей з Путіним, то треба визнати, що український президент витримав перше міжнародне випробування і захистив національні інтереси України, хоча б на час, ще чотири місяці”, – зазначив експерт.

Крім того, за його словами, президент України Зеленскій- молодець, не дивлячись на те, що він був оточений щільним кільцем тих, хто хотів би більше допомогти Кремлю і наполегливо радили йому в Парижі піти на поступки Путіну за формулою «мир в обмін на території».

“Це призвело б до реальної і незворотної легалізації сепаратистів в обмін на тимчасове припинення військового конфлікту на Донбасі, що неминуче викликало б різку реакцію в Україні та політичну катастрофу у Києві. Може саме цього хотів Путін від цієї зустрічі, а не миру на Донбасі. Але Зеленський цього не зробив”, – зазначає експерт.

“А Формула Путіна – Штайнмаєра так і залишилася на Паризьких переговорах не затребуваною, – додав Небоженко.


Читайте також:


Залишити коментар: