Путін просить Держдуму дозволити залишити в Україні «миротворців» РФ



Президент країни-агресора РФ Володимир Путін 3 березня вніс на ратифікацію до Державної думи протокол про внесення змін до угоди про миротворчу діяльність Організація договору колективної безпеки (ОДКБ).

Пише - джерело.

Цей протокол запроваджує поняття «координуюча держава» та передбачає, що під його егідою створюються колективні миротворчі сили ОДКБ для застосування в операції ООН з «підтримки миру». Цей документ був підписаний ще 16 вересня 2021 року у Душанбе. Зміни передбачають можливість задіяти сили об’єднання у «миротворчих операціях» під егідою ООН через так звану координуючу державу ОДКБ. Про це повідомляє ТАСС.

Також зазначається, що «координуюча держава» — одна з держав-членів, яку визначає найвищий керівний орган ОДКБ — Рада колективної безпеки.

У коментарі «Бабелю» колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що таким чином Путін намагається вигадати підстави, залишити свої війська на території України, щоб погрожувати іншим країнам.

Нагадаємо, ще в лютому в ОДКБ говорили про можливість введення своїх військ в Україну, якщо з цього питання «буде досягнуто міжнародного консенсусу».


Читайте також:


Залишити коментар: