«Путін – бубочка»: українців розсердила заява соратника Зеленського про «розумного Путіна»



Соцмережі вирують через інтерв’ю партнера Зеленського по бізнесу. Українці невдоволені інтерв’ю бізнес-партнера і друга нинішнього президента Володимира Зеленського по «Кварталу-95» Бориса Шефіра. У своїй розмові із журналісткою видання «Детектор медіа» Шефір зробив низку неоднозначних заяв, що стосуються української мови та подальших відносин України із Росією.

- джерело.

Зокрема, в інтерв’ю «Детектору» Шефір заявив: якщо усунути людей, матеріально зацікавлених у цій війні, то вона закінчиться. З російською владою, на його думку, можна домовитися, якщо проявити сильне бажання. Бізнес-партнер Зеленського по «Кварталу» вважає Путіна «не маніяком, а розумною людиною із імперськими амбіціями».

Хазяїн Кремля теж не у захваті від війни, вірить Борис Шефір. «Їм що, подобається воювати? Ви думаєте, Путін – маніяк, який любить постріляти в живих людей? Він що, псих? Він розумна людина.

Так, у нього імперські амбіції. Але можна ж домовитися», – заявив він. Своє бачення у Шефіра і мовної ситуації в країні. Він вважає, що мовний закон «завдав нищівного удару по телерадіовиробництву».

Бізнес-партнер Зеленського покладає на нову владу сподівання, що в Україні все ж дозволять продукувати кінопродукцію російською мовою, щоб нею можна було торгувати із РФ. «Якби нам усередині України дозволили продукувати російською, ми б могли торгувати з Росією цією продукцією. Заборони – це штучна і бридка штука…», – упевнений він.

Після виходу в світ цього інтерв’ю соцмережі вибухнули гнівними коментарями. Зокрема, висловилася щодо поглядів Шефіра журналістка Ольга Лень: «Путін захопив Крим, його військові воюють на Донбасі і в Сирії, його зброя збиває мирні літаки і вже вбила більше 10 000 чоловік у Донбасі, але він бубочка і не хоче війни», – написала вона у соцмережі.

Відзначимо, що брат Бориса Шефіра – Сергій Шефір – є помічником президента України Володимира Зеленського.


Читайте також:


Залишити коментар: