Привезли з Росії: штам коронавірусу Delta вже в Україні, – Данілов



Один із найнебезпечніших штамів коронавірусу “Дельта” вже є в Україні. Ним інфікувались двоє людей, які нещодавно приїхали з Росії.

Пише - джерело.

Штам коронавірусу виявили у 66-річної матері та 16-річної дитини. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

В Україні немає тестів, щоб виявляти новий штам

Данілов розповів, що в Україні є 4 лабораторії, які можуть виявляти новий штам. Зокрема, 2 приватних та 2 державних.

Однак немає тестів, які діагностують індійський штам. За словами чиновника, влада вже звернулась до ВООЗ.

Аби не допустити поширення індійського штаму, сьогодні зібрався Апарат РНБО. На засідання прийшов міністр охорони здоров’я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету ВР, вірусологи, провідні медики і науковці. Вони вирішують, зокрема, чи вводити обов’язкове ПЛР-тестування для людей, які приїжджають з Російської Федерації, Білорусі, Великої Британії та Індії .

«Не виключаю , що може бути повністю припинено сполучення з деякими країнами. Бо це дуже небезпечно», – зазначили на засіданні.

За оцінками медиків, штам «Дельта» у 1,6 раза заразніший, ніж штам «Альфа», який вперше виявили у Великій Британії. «Дельта» вдвічі підвищує ризики госпіталізації і в півтора рази частіше призводить до реанімації хворих. Захиститися від нього можна лише завдяки вакцинації.

Новина доповнюється…


Читайте також:


Залишити коментар: