Примусові щеплення: у МОЗ розповіли про вакцинацію вчителів



Примусові щеплення: у МОЗ розповіли про вакцинацію вчителів

- джерело.


Міністерство охорони здоров’я проводить просвітницьку роботу серед працівників освіти, щоб стимулювати їх зробити щеплення від коронавірусу COVID-19, але вакцинація є добровільною.
Про це розповівна телеканалі “Україна 24” речник МОЗ Роман Борщ, коментуючи інформацію, що в Україні повністю вакциновані від COVID-19 менше 30% вчителів.

Речник МОЗ зазначив, що освітяни є однією з основних груп ризику, “адже це ті люди, які щоденно в своїй роботі контактують з великою кількістю людей, і мають підвищений ризик захворіти на COVID-19”. Борщ нагадав, що при переході у жовту чи помаранчеву зону карантину навчальні заклади зможуть продовжувати очне навчання лише якщо там буде 80% та більше вакцинованих працівників.

“Це є одним з найперших заходів, які мають стимулювати вчителів і працівників освіти щепитися і таким чином вберегти себе, своїх рідних, колег, і забезпечити таким чином очне навчання… Також ми продовжуємо спільно з Міністерством освіти та науки і просвітницьку роботу, забезпечуємо всією необхідною інформацією про процес вакцинації, про вакцини”, – зазначив він.

На запитання, чи розглядає МОЗ способи, щоб більш наполегливо стимулювати освітян до вакцинації, Борщ зазначив:

“Я скажу, що вакцинація від коронавірусу в Україні є добровільною і безоплатною. Наразі не передбачено ніякої примусової вакцинації. Є в нас постанова Кабінету міністрів, яка чітко регламентує, в яких випадках може працювати заклад чи не може… Наразі в Міністерстві не розглядається будь-який примусовий елемент або щеплення будь-яких груп населення”.

Речник МОЗ також повідомив, що станом на 29 серпня, “якщо брати загалом працівників освіти, майже 890 тисяч щеплень було проведено”.

 


Читайте також:


Залишити коментар: