Прикарпатцям на замітку: заробітчанам закриють в’їзд на роботу до Польщі



Прикарпатцям на замітку: заробітчанам закриють в’їзд на роботу до Польщі

- джерело.

Громадянам України, які планують поїздку до Польщі, рекомендують поквапитися, пишуть Версії з посиланням на РадіоТрек

Українські трудові мігранти повинні поквапитися з оформленням візи до Польщі. Як заявив чинний візовий оператор, в листопаді поточного року закінчується термін дії довгострокового контракту, а новий документ поки не обраний і не підписаний.

Проблеми з видачею робочих віз до Польщі для українських заробітчан виникнуть в листопаді 2021 року через затягування проведення тендеру з вибору візового центру для польського посольства, – розповів глава інформаційно-аналітичного центру «Прості рішення» Віталій Матарикін.

Якщо хтось планує влаштовуватися на роботу в Польщу в найближчі місяці, то краще поспішити з оформленням робочих віз.

Інакше є вірогідність не потрапити на заробітки з технічних причин – через проблеми з їх видачею. При нинішніх розкладах вже в листопаді нікуди буде нести документи для дозволу на в’їзд, – вважає експерт.

Варто відзначити, що тендер був проведений ще на початку літа 2021 року його отримала польська компанія Personnel Service. Однак пізніше підсумки оскаржили троє з п’яти учасників конкурсу. З цього часу почалися розгляди, які тривають вже кілька місяців.

Щоб розв’язувати проблему, Україна вже веде переговори з країнами ЄС про збільшення квот для трудових мігрантів.

Однак, на думку Матарикіна, українські заробітчани все одно постраждають, оскільки вони не зможуть швидко знайти заміну польському напрямку.

Польща через виниклу ситуацію теж зазнає збитків, на польські заводи не приїдуть до кінця поточного року сотні тисяч кваліфікованих працівників з України, держава втратить кілька відсотків ВВП.


Читайте також:


Залишити коментар: