Прикарпатця, який на смерть збив двох людей, засудили



Коломийський міськрайонний суд виніс вирок водію вантажівки, який смертельно травмував двох чоловіків в Отинії, пише Галичина.

Пише - джерело.

Трагедія сталась 27 серпня 2016 року в смт.Отинії. Близько 14:00 водій автомобіля марки ГАЗ-5312, перебуваючи у стані алкогольного спяніння, зіткнувся з мотоциклом «Сузукі», на якому їхало двоє чоловіків.

У результаті порушення водієм вантажівки Правил настала дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої загинули водій мотоцикла та його пасажир.

Обвинувачений вину в інкримінованому злочинному діянні визнав частково та вказав, що, не доїжджаючи до початку повороту, в порушення Правил дорожнього руху, почав повертати навскіс і з’їхавши передніми колесами з дороги притормозив, оскільки там був різкий перепад висот. В цей час, пасажир вантажівки, крикнув «мотоцикл», і він почув удар в задню частину автомобіля справа. Вийшовши із автомобіля побачив, що у автомобіль в’їхав мотоцикл, який знаходився у канаві на протилежній стороні дороги за кілька десятків метрів та двоє осіб, які були мертвими.

Заявлені цивільні позови не визнав, посилаючись на те, що загиблий під час ДТП керував транспортним засобом, що також є джерелом підвищеної небезпеки, тому відповідно до ст. 1188 ЦК України шкода відшкодовується на загальних підставах. Переконаний, що причиною загибелі мотоцикліста є його груба необережність, що полягала в тому, що він не мав посвідчення водія відповідної категорії та реєстраційного документа на транспортний засіб, який не був зареєстрований у встановленому порядку, перебував без мотошолома та перевозив пасажира, також без шолома. При цьому значно перевищив допустиму в населених пунктах швидкість та несвоєчасно реагував або взагалі не реагував на небезпеку.

Суд визнав чоловіка винуватим за ст. 286 ч. 3 КК України та призначив покарання – шість років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Початок строку відбуття покарання рахуватимуть з моменту фактичного затримання обвинуваченого, після вступу вироку в законну силу.

Крім того, суд вирішив стягнути з обвинуваченого майнову та моральну шкоду завдану родичам загиблих.


Читайте також:


Залишити коментар: